Navigatie TinTin (2024)

De afgelopen jaren zijn we bezig geweest om de navigatie-instrumenten op TinTin steeds verder te verbeteren. Op deze pagina kun je hier een overzicht van vinden.

De analoge dieptemeter is inmiddels vervangen door een digitale uitvoering. Hiervoor hebben we de Raymarine ST40 serie gebruikt. Op dit moment draait er een ST40 Bidata (Snelheid en diepte) en een ST40 Compass. Deze instrumenten zijn via Seatalk aangesloten op ons netwerk waarvan de Roosmux wifi multiplexer het hart vormt.

Voor navigatie maken we nu gebruik van een Android tablet waarop de Navionics boating app draait. Via ons wifi-netwerk ontvangt de tablet o.a. AIS-data. Daarnaast gebruiken we een Raymarine A50 plotter. Deze plotter is gemonteerd op een draaibare steun waardoor hij zowel binnen als buiten vanuit de kuip bruikbaar is. Op deze plotter is, naast kaartnavigatie, o.a. data als heading, COG, snelheid door het water, SOG en watertemperatuur afleesbaar.

De analoge Autohelm 1000 stuurautomaat is inmiddels vervangen door een veel snellere Raymarine ST2000+. Als bescherming tegen overkomend water hebben we deze gemonteerd in een spatwaterdichte hoes.