Lagun tafel

De Jouet Sheriff is origineel uitgerust met een tafel in de kajuit. Hiervoor wordt de plaat gebruikt waarmee je een grote slaapruimte kunt maken. Onder deze plaat heeft de fabriek een inklapbaar onderstel gemaakt. Helaas is deze constructie nogal gammel en de tafel staat ook niet vast in de kajuit waardoor hij makkelijk omvalt.

Omdat ik regelmatig werk in de boot wilde ik een stevige en flexibele werkplek maken. Na uitgebreid rondgekeken te hebben op internet is de keuze gevallen op een onderstel van Lagun. Als je ook zo’n onderstel overweegt wees dan wel zeker dat je de originele uitvoering aanschaft. Er zijn nogal wat goedkope kopieën te koop o.a. op Amazon. Op de website van Lagun wordt hier zelfs voor gewaarschuwd.

Ik heb een verticale montageplaat gemaakt achterin/op de kajuitvloer. Materiaal is 12mm watervast verlijmd berken multiplex. De plaat afgewerkt met witte Epifanes Mono-urethane Jachtlak en de randen afgewerkt met witte Polymax.

Het resultaat is erg mooi geworden en de tafel is eenvoudig in elke gewenste positie te zetten. Ik heb de aluminium plaat onder het tafelblad vastgemaakt met verzonken en verlijmde slotbouten die je kunt vastzetten met vleugelmoeren. Op deze manier past het tafelblad nog steeds in de speciale houder boven/ achterin de kajuit.

Lagun tafel in de kuip, let op namaak !

Update juni 2023:

De tafel in de kajuit bevalt inmiddels erg goed en we hebben nu ook een steun in de kuip zodat we de tafel daar ook kunnen plaatsen. Op naar een mooie zomer !
Zoals hierboven al aangegeven zijn er chinese kopieën in omloop die net wat andere afmetingen hebben en niet uitwisselbaar zijn met de originele Lagun onderdelen. De originele montageplaat heeft 4 gaten en meet 170 x 91 mm. De Chinese kopie heeft 6 gaten en meet 200 x 127 mm.