Jouet Sheriff – Geschiedenis & specificaties

De Jouet Sheriff is een kajuitzeiljacht van 20 ft (6,20 mtr) en in Frankrijk gebouwd als Bretonse kustzeiler. De eerste serie werd “type 1” genoemd (ca. 300 stuks en gebouwd in de periode 1969-1970) en iets lichter uitgevoerd dan het latere “type 2” (ca. 1200 stuks en gebouwd in de periode 1970-1979). Type 2 heeft een bakskist in één van de kuipbanken, een zwaardere kiel dan type 1 en een andere giek en mast. Beide typen zijn geleverd in een “normale” en in een “luxe” versie waarbij de luxe versie beschikt over een spinnaker (incl. hekstag) en een speciaal pomptoilet.

Onze Sheriff, genaamd TinTin, heeft serienummer 206 en is een type 1 in een luxe uitvoering. Alle holle ruimten in de Jouet Sheriff zijn af fabriek dichtgeschuimd wat de boot onzinkbaar maakt. De vorige eigenaar van TinTin heeft een deel van het schuim onder de banken weggehaald en daar opbergruimtes van gemaakt. In de voorpunt is daardoor een mooie ruimte ontstaan voor een waterzak. Door een speciale verstevigde dakconstructie steekt de mast niet in de kajuit. Deze is daardoor heerlijk ruim wat nog versterkt wordt door het ontbreken van gangboorden.

Jouet Sheriff – leuke en sportieve zeiler

De Sheriff is een leuke, stabiele en sportieve zeiler die door de stevige en hoge voorbouw ook geschikt is voor wat ruiger water. Algemene afmetingen kun je vinden in onderstaand document:

Jouet Sheriff specificaties_1
Jouet Sheriff specificaties_2

De originele Franstalige handleiding en een aantal brochures en testrapporten van de Sheriff kun je hieronder downloaden:

notice-de-montage-jouet-sheriff
arcoa_jouet_modellen
jouet_sheriff_20_001
jouet_sheriff_20_002
jouet_sheriff_20_003
jouet_sheriff_20_004
jouet_sheriff_20_005
bateaux_oct69