Uitrusting TinTin (2024)

De afgelopen jaren zijn we bezig geweest om de veiligheidsuitrusting van TinTin steeds verder te verbeteren. Op deze pagina kun je hier een overzicht van vinden.

In 2018 hebben we een AIS-transponder geïnstalleerd, type B100 van Emtrak. Deze is via een splitter aangesloten op de mastantenne of op een backup-antenne op de kuiprand.

De reddingsvesten waren ondertussen ook al meer dan 10 jaar oud. Ik test de vesten elk jaar zelf door ze met perslucht op te blazen en ze daarna 24 uur te laten liggen. Na deze tijd moeten ze nog steeds hard zijn. Eén van de vesten (links op de foto) kwam niet door deze test. Controleer ook of de CO2 patroon goed vast zit en of de zoutpatroon nog OK is.


Na uitgebreid marktonderzoek hebben we twee TeamO Offshore vesten aangeschaft van 170N. Drijfvermogen is nauwelijks minder dan onze oude 275N vesten, maar bij een opgeblazen vest kun je je nog enigzins bewegen in een 170N vest. Dat is haast niet mogelijk in een 275N vest.

De verlichting aan de hoefijzerboei is vervangen door een Stella/ Lazilas LED boeilicht. Deze kan nog wel eens spontaan gaan knipperen. Meer info kun je hier vinden. In het toplicht van de Joon is origineel een kleine gloeilamp van 9V