Buiskap

De Jouet Sheriff is destijds geleverd met twee verschillende soorten constructies voor de buiskap. Bij de eerste uitvoering kon je de buiskap opspannen met een aluminium platstaf/ strip. Deze constructie is niet erg stevig en is later vervangen door een betere constructie. Bij de nieuwe uitvoering kun je de buiskap opspannen met verstelbare geleidekarretjes in een railtje. Deze constructie is veel handiger en ook steviger. Onze Sheriff was uitgerust met de eerste, wat gammele constructie.

Onze originele buiskap was gemaakt van een stevig soort kunststof wit doek. Helaas ging de kap steeds meer lekken door slijtage en losse naden. Elk winterseizoen zijn we bezig geweest met het opknappen maar op een bepaald moment is zo’n kap gewoon op en moet er toch wat nieuws komen. De buiskap is essentieel bij een Sheriff omdat door de schuine ingang deze kap ervoor zorgt dat de kajuit niet inregent.

Maritex Docril

In het voorjaar van 2021 hebben we een nieuwe buiskap laten maken door zeilmakerij de Weers in Uitgeest. Op marktplaats heb ik railtjes en geleidekarretjes gevonden waarmee een constructie mogelijk was die lijkt op het origineel. Bert heeft heel creatief en slim een nieuwe en stevige RVS buisconstructie bedacht en gemaakt. Op zijn advies hebben we als doek gekozen voor de stof Docril van het merk Maritex. Als kleur hebben we donkerblauw (N 084) uitgezocht.  Het is een mooie, strakke en stevige buiskap geworden met de complimenten aan Bert de Weers !