Small Ships Race 2021

Small Ships Race 2021 weer terug naar de Toerzeilers.

Door de ontwikkelingen m.b.t. Covid in Engeland heeft de organisatie besloten dat de SSR ook dit jaar niet doorgaat. Wel zal er onder eigen verantwoordelijkheid een alternatieve tocht georganiseerd worden.

In plaats van de tocht naar Engeland zijn we met een paar kleine bootjes naar Vlieland geweest. Verslag van deze leuke tocht kun je hier vinden.

4 juli 2021 t/m 10 juli 2021
In 2021 gaat de Small Ships Race weer naar Lowestoft waar de finish is. De deelnemers die dit voldoende vinden kunnen ervoor kiezen daarna terug naar Nederland te varen. Lowestoft is met 102 nm een uitstekende bestemming voor de beginnende oversteker. Voor de liefhebbers wordt de reis na deze tussenstop als toertocht voortgezet naar Pin Mill aan de River Orwell (ca. 50 nm). Een prachtige en beroemde bestemming voor de meer ervaren zeezeilers

Zondag 4 juli
Aanbrengen IJmuiden. Iedereen wordt uiterlijk zondag in de Seaport Marina in IJmuiden verwacht.

Maandag 5 juli
Veiligheidscontroles in IJmuiden. Zonodig de laatste klusjes uitvoeren. Om 20.00 is het palaver met het weerrapport voor de komende dagen.

Dinsdag 6 juli (vertrek)
Start om 6.00 (tussen de pieren). Dat betekent dat we om 5.15 het laatste palaver hebben en om 5:30 losgooien in IJmuiden.

Woensdag 7 juli (aankomst)
Alle schepen lopen moe en voldaan Lowestoft binnen. Even opfrissen en daarna een gesprek met het Trofee-comité. Daarna heffen we het glas op de winnaars en dineren we gezamenlijk.

Donderdag 8 juli (vrije dag in Lowestoft)
Engels ontbijt scoren, biertje of een bezoekje aan Norwich.

Vrijdag 9 juli (terug naar huis)
Afhankelijk van het getij terug naar huis.

Zaterdag 10 juli (weer thuis)
In de loop van de ochtend lopen de meesten weer hun haven aan de kust binnen. Sommigen liggen die dag ook al weer in hun thuishaven.