Icom IC-M11

Rond 1988 heeft Icom het model IC-M11 op de markt gebracht. Het is het laatste model dat gebruikt maakt van dezelfde accupakketten als de IC-M2, M5 en M12 modellen. Via Ebay heb ik begin 2024 een Frans model (model #02) gevonden en later op marktplaats een USA model (model #01). het Franse model vertoonde wat lichte gebruiksporen terwijl het USA model in nieuwstaat verkeert en nog beschikt over de originele verpakking.

De Franse en Amerikaanse uitvoering hebben niet dezelfde functionaliteit. Dat is goed te zien aan de beschrijving bij de wipschakelaars bovenop de marifoon. Alleen de Amerikaanse uitvoering beschikt over Dual/ Tri-watch, scannen en ontvangst van de weather-channels (WX). Het maximale zendvermogen van de Franse uitvoering is beperkt tot 1 Watt terwijl de USA uitvoering maximaal 5 Watt kan leveren.

De verkoper van de Amerikaanse versie vertelde nog een mooi verhaal over de herkomst van deze handmarifoon:

We woonden in America rond 1991 , aan het water in Mystic. Mn vader is een bootjes man. Hij gebruikte de marifoon vanaf het balkon om een beetje mee te luisteren met het vaarverkeer. Hij heeft hem hooguit een paar keer echt gebruikt denk ik. Hij is altijd ontzettend zuinig op z’n spullen. Alles werd bewaard, vandaar dat hij zo compleet is. Ik heb veel spullen van hem in huis vanwege hun verhuizing recent. Ik heb er geen plek of gebruiksbestemming voor en vind het fijn als het ergens terecht komt waar iemand er wat mee kan.

IC-M11-Leaflet-1
IC-M11-Leaflet-2
IC-M11-Instruction manual
IC-M11-Service manual