Small Ships Race 2019

De Small Ships Race 2019 wordt een unieke combinatie van Lowestoft én Pin Mill. De prestatietocht voor kleine bootjes tot 24 voet start op maandag 17 juni vanuit IJmuiden. De deelnemers varen dan naar Lowestoft waar de finish is en traditiegetrouw het afsluitend diner met prijsuitreiking in de Royal Norfolk & Suffolk Yacht Club. Voor de zeilers die nog niet genoeg hebben van de Engelse oostkust is er de dag daarop een aansluitende toertocht richting Pin Mill.

Helaas kunnen wij er dit jaar niet bij zijn. De studie van Lisanne heeft deze keer voorang.

Zondag 17 maart 2019: Informatiemiddag
Deze middag is toegankelijk voor iedereen die meer wil weten over het varen met kleine schepen op zee. Verschillende ervaringsdeskundigen vertellen over zeezeilen met kleine schepen, de (veiligheids)uitrusting, benodigde kennis, etc. Er is veel ruimte voor vragen en contact met andere ervaren en minder ervaren schippers.

Datum: zondag 17 maart 2019
Tijd: 14.00 – 17.00
Adres: Jachthaven Naarden, Onderwal 4, Naarden

Presentatie Informatiemiddag kun je hier downloaden.

Donderdag 25 april 2019: Keukentafeltochtplanning
Deze avond is voor deelnemers aan de Small Ships Race. Met de kaart voor ons bespreken we het vertrek, de oversteek en de aankomst. Stroming, aanloop en aandachtspunten lopen we langs.

Datum: donderdag 25 april 2019
Tijd: 20.00 – 22.00
Adres: Goilberdingerdijk 48, Culemborg

Donderdag 23 mei 2019: Vertrekkersavond
Deze avond is verplicht voor deelnemers aan de Small Ships Race. We bespreken de laatste details zoals het programma, de samenstelling van de marifoongroepen, weer en vragen.

Datum: donderdag 23 mei 2019
Tijd: 20.00 – 22.00
Adres: Jachthaven Naarden, Onderwal 4, Naarden

Presentatie Vertrekkersavond  kun je hier downloaden.

Zaterdag 15 juni
Aanbrengen IJmuiden. Iedereen wordt uiterlijk zaterdag 15 juni in de Seaport Marina in IJmuiden verwacht.

Zondag 16 juni
Veiligheidscontroles in IJmuiden. Zonodig de laatste klusjes uitvoeren. Om 20.00 is het palaver met het weerrapport voor de komende dagen.

Maandag 17 juni (vertrek)
Start om 6.00 (tussen de pieren). Dat betekent dat we om 5.30 losgooien in IJmuiden en dat om 5.15 we het laatste palaver hebben.

Dinsdag 18 juni (aankomst)
Alle schepen lopen moe en voldaan Lowestoft binnen. Even opfrissen en daarna een gesprek met het Trofee-comité. Daarna heffen we het glas op de winnaars en dineren we gezamenlijk.

Woensdag 19 juni (vervolg naar Pin Mill voor de liefhebbers)
Iedere schipper die het welletjes vindt kan nog even blijven hangen in Lowestoft of terug naar huis varen. De liefhebbers vertrekken rond 07.00 gezamenlijk richting Pin Mill.

Donderdag 20 juni (vrije dag in Pin Mill)
Engels ontbijt scoren, biertje in de Butt&Oyster of een bezoekje aan Ipswich.

Vrijdag 21 juni (terug naar huis)
Afhankelijk van het getij terug naar huis.

Zaterdag 22 juni (weer thuis)
In de loop van de ochtend lopen de meesten weer hun haven aan de kust binnen. Sommigen liggen die dag ook al weer in hun thuishaven.

Meer informatie over deze tocht kun je vinden op de site van Zeilen